Show More

Program:

Offices for Team based Financial Projects


This 5th floor interior is located in section of Cambridge between Harvard Square and Central Square.  Generous amount of exterior glazing cover three sides of the facility. Our approach was to wrap the elevator core with offices, conference room, kitchen / break room, and other functional spaces. Recycled cubicles filed the remainder of the space to allow daylight and views deep into the floor plate.  In this way, everyone has exposure to the sun, not just enclosed offices.
 

Color is used democratically; flowing from interior offices, walls of conference rooms, cubicle panels, floors, and ceilings alike. Team building can be competitive or collaborative. Collaboration is a more democratic approach, and this space reinforces this notion.  


Sustainable approaches include LED lighting, recycled office cubicles, recycled carpet content, and recycled ceiling tile content.  These efforts are all in keeping with the clients request for LEED principles on each project.


Materials: plaster . carpet . glass . careful thought

Office for Sponsored Programs

 

Cambridge, Massachusetts
project size: 11,600  sf



 

 

TGAS

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

© The Galante Architecture Studio