093015_JCHS_097
093015_JCHS_097
093015_JCHS_002
093015_JCHS_002
093015_JCHS_007
093015_JCHS_007
093015_JCHS_016
093015_JCHS_016
093015_JCHS_071
093015_JCHS_071
093015_JCHS_017
093015_JCHS_017

Joint Center for Housing Studies

Cambridge, Massachusetts
project size: 7,500  sf



Program: Research offices for US Housing focused analysis, a branch of the Harvard GSD. Our work involved crafting a new set of office for discerning clients, who understand the implications of building, and the economics of getting things done. Our approach was to provide flexible, light filled meeting spaces for the whole group, while at the same time, engaging a strategy of interlacing offices and cubicles along the exterior walls.  This gesture balanced access to daylight and views from their 4th floor office space, and allowed fro integration of staff and workflow. An inner bank of cubicles sits directly across from a large window wall, again, washing users in daylight.
 

Contrasting colors helped define each area, with white walls, and black cubicles lining up and finding the shadows in between.  This Harvard Square aviary, provide views to some of the more majestic parts of campus, and we were delighted to help house them there.


Material: hardwood  .  glass . LED light . views